Over ons

Elia wordt gerund door Dimitri en Christos Sakellariou. Twee broers die al een aantal jaren meelopen in het horecavak. Gastvrijheid en lekker eten, dat hebben ze meegenomen vanuit Griekenland. Kennis, ervaring en passie voor het vak is daaraan toegevoegd en zo is Elia ontstaan.

Even terug… Hoe het allemaal begon… …

In 1988 zijn de broers met hun ouders en zus vanuit Griekenland verhuisd naar Nederland. Hun vader en moeder hadden een horecazaak op het eiland Skopelos wat door vele Nederlandse toeristen bezocht werd.

Door de enthousiaste reacties van de Nederlandse toeristen werden ze aangemoedigd in Nederland een restaurant te starten. In 1987 besloten ze hun zaak in Skopelos te verlaten en verhuisden naar Terneuzen. Hier begonnen ze Grieks Restaurant Delphi. De onvervalste Griekse keuken werd hier steeds meer bekend en de Griekse gastvrijheid werd ook goed ontvangen en gewaardeerd. Al snel had de Griekse familie het naar hun zin in Nederland. Christos hielp sinds het begin al mee in het restaurant van zijn familie.

Helaas werd de vader van Christos en Dimitri ernstig ziek en overleed in 1991. Er brak een moeilijke tijd aan voor de broers, hun zus en moeder. Christos raakte na het overlijden van zijn vader steeds meer betrokken bij Delphi en ontwikkelde zich tot subliem kok en zakenman.

Dimitri zijn hart lag nog altijd in Griekenland en keerde terug naar zijn geboorteland. Na enkele jaren heeft hij er toch voor gekozen om terug te gaan naar Nederland. Met liefde voor lekker eten en aangeboren gastheerschap heeft Dimitri zich ook in de horeca gestort.

Beiden werkzaam bij Delphi, kriebelde het toch om een restaurant met z’n tweeen te beginnen. In Sluis vonden ze een pand dat voldeed aan al hun wensen en de broers begonnen te bouwen aan hun droom.

Het pand was in een mum van tijd verbouwd tot een sfeervol restaurant. Met veel liefde en aandacht zijn de gerechten tot stand gekomen, allen naar recepten die hun roots hebben in de traditionele Griekse keuken. De lekkerste Griekse gerechten worden in Elia geserveerd.

Bij Christos en Dimitri bent u aan het goede adres om te genieten van heerlijke gerechten en Griekse gastvrijheid.