MENUKAART
 
Brood
  Psomi me voutiro (stokbrood met kruidenboter)    
  Psomi me alifes (stokbrood met 3 smeersels)    
Koude voorgerechten
  Feta    
  (De traditionele griekse schapenkaas met olijfolie en oregano)    
  Tzatziki    
  (Griekse roomyogurt met knoflook en komkommer)    
  Taramas    
  (Zachte mousse van viskuit)    
  Kalamaria salata    
  (Inktvissalade met paprika, uien, olijfolie en azijn)    
  Tonos Salata    
  (Heerlijke frisse tonijnsalade met paprika en kruiden)    
  Carpaccio    
  (Carpaccio van Ossehaas)    
  Mezos Krios    
  (Een selectie van koude hapjes)    
       
  Alle voorgerechten worden geserveerd met brood    
Warme voorgerechten
  Keftedes    
  (Gehaktballetjes in tomatensaus)    
  Dolmades    
  (Gevulde wijnbladeren met rijst/gehakt en avgolemonosaus)    
  Melitzanes    
  (Aubergines met fetakaas, tomaat en peterseliepesto)    
  Faros Elia    
  (Huisgemaakte feta kaaskroketten met een aardbeiendressing)    
  Spanakopita    
  (Filodeeg gevuld met spinazie en fetakaas)    
  Piperies me tiri    
  (Gevulde zoete pepers met feta, peterselie en knoflook)    
  Kalamaria Tiganita    
  (Gebakken inktvisringen met huisgemaakte tartaarsaus)    
  ook als hoofdgerecht te bestellen    
  Feta Fournou    
  (Fetakaas uit de oven)    
  Garides Saganaki    
  (Scampies afgeblust met ouzo in tomatensaus met feta en dille)    
  Mezos Zestos    
  (Een selectie van warme hapjes)    
       
  Alle voorgerechten worden geserveerd met brood    
Soep
  Kotosoupa (Kippensoep)    
  Fasolada (Traditionele witte bonen soep)    
       
lunch
       
  Pita Giros    
  (Een traditionele Griekse streetfood snack geserveerd met frites en koolsalade)    
  Pita kotopoulo    
  (Pita broodje met kipfilet spiezen, geserveerd met frites, salade en tzatzki)    
  Pita soutzouki    
  (Pita broodje met gehakt spiezen, geserveerd met frites, salade en tzatziki)    
  Griekse Burger    
  (Huisgemaakte burger met gegrilde uien, tomaat en yoghurt oregano saus)    
Maaltijdsalades
  Choriatiki    
  (De klassieke Griekse salade)    
  Zesti Salata    
  (Rucola met ossehaasreepjes afgeblust in balsamicosaus met Griekse gravierakaas en pijnboompitten)    
       
bijgerechten
       
  Kritharaki (Griekse pasta)    
  Gigantes (Grote witte bonen in tomatensaus)    
  Patates (Frietjes)    
  Patates Fournou (Aardappelen uit de oven)    
  Warme groente    
  Lahanosalata (Griekse witte koolsalade)    
       
hoofdgerechten
Van de Grill
  Giros    
  (Fijngesneden varkensvlees van het spit met tzatziki en pita brood)    
  Bifteki    
  (Gekruid gehakt gevuld met feta kaas en giros geserveerd met tzatziki en kritharaki)    
  Souvlaki    
  (Vlees aan spies en giros met tzatziki en kritharaki)    
  Sikoti    
  (Kalfslever en giros geserveerd met tzatziki en kritharaki)    
  Paidakia    
  (Gemarineerde lamskoteletten met aardappelen uit oven en tzatziki)    
  Fileto Arni    
  (Gemarineerde lamshaasjes geserveerd met gepofte aardappel, tzatziki en gegrilde paprika)    
  Rib Eye    
  (Kalfs Rib-Eye met kruidenboter geserveerd met gepofte aardappel, tzatziki en gegrilde paprika)    
  Fileto kotopoulo    
  (Kipfilet gemarineerd met mosterd en rozemarijn geserveerd met tzatziki en kritharaki)    
  Souvlaki Elia    
  (Varkenshaas, kipfilet en soutzouki aan spies geserveerd met tzatziki en kritharaki)    
  Fileto Gemisto    
  (Gevulde ossehaas met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en basilicum geserveerd met tzatziki, gepofte aardappel en gegrilde paprika)    
  Trio Souvlaki    
  (Varkenshaas, lamsfilet en ossehaas aan spies geserveerd met tzatziki, gepofte aardappel en gegrilde paprika)    
  Fileto    
  (Ossehaas geserveerd met tzatziki, gepofte aardappel en gegrilde paprika)    
  Mixed Grill    
  Verrassingsschotel (voor 2 personen)    
       
  Alle grillgerechten worden geserveerd met Griekse salade en frietjes    
Visgerechten
  Kalamaria    
  (Gegrilde inktvis, gevuld met zachte Manouri kaas, zongedroogde tomaatjes en basilicum)    
  Griekse visschotel Plaki    
  (Vispannetje in tomatensaus met kabeljauw, zeewolf, zalmfilet en scampies geserveerd met kritharaki)    
  Lavraki    
  (Gegrilde zeebaars filet met olijolie-citroendressing)    
  Solomos    
  (Zalmfilet uit de oven)    
  Garides    
  (Gebakken scampies in knoflookolie, afgeblust met ouzo)    
   
  Alle visgerechten worden geserveerd met Griekse salade en frietjes    
Suggesties van de chef
  Sikoti    
  (Kalfslever gesauteerd met gekarameliseerde ui in mavrodaphne saus (Griekse rode port))    
  Fileto Chirino    
  (Varkenshaas met een saus van gedroogde vijgen)  
  Fileto arni    
  (Lamshaas in een saus van feta, zongedroogde tomaatjes en munt)    
  Fileto moshari    
  (Ossehaas met een metsovane saus (gerookte Griekse kaas))    
Ovengerechten
  Vegetarische schotel    
  Arni Kotsi met patates fournou    
  (Lamsschenkel met aardappelen uit de oven)    
  Mousaka    
  (Een klassiek Grieks gerecht)    
  Giouvetsi Moshari    
  (Rundvlees met kritharaki)
  Pastitsio    
  (Ovengerecht met pasta en gehakt uit de oven)
  Giouvetsi Arni    
  (Lamsschenkel met kritharaki)    
  Stifado    
  (Stoofpotje met rundvlees en sjalotjes)    
  Giros Metaxa    
  (Gegratineerde giro's in Metaxasaus)    
       
  Alle ovengerechten worden geserveerd met Griekse salade    
Kindermenu
  Souvlaki (Souvlaki met frietjes)    
  Giros ( Giros met frietjes)    
  Kotopoulo (Kipfilet met frietjes)    
  Keftedes ( Griekse gehaktballetjes in saus met frietjes)    
  Pasta ( Linguine met tomatensaus)    
       
nagerechten
       
  Kinderijsje    
  Dame Blanche met slagroom en huisgemaakte chocoladesaus    
  Coupe Caramel met slagroom    
  Verse vruchtensalade met ijs en slagroom    
  Griekse roomyoghurt met honing en walnoten    
  Galaktobouriko met koffie of thee    
  (Grieks warm filodeeg gebak met griesmeelvulling gedrenkt in siroop met ijs en slagroom)    
  Baklava met koffie en thee    
  (Traditioneel Grieks walnotengebak gedrenkt in siroop met ijs en slagroom)    
  Panna cotta gearomatiseerd met Masticha Chiou    
  Huisgemaakte smeuige chocolade cake met vanille ijs    
  Sorbet ijs    
       
       

Maandag gesloten (m.u.v. feestdagen).


Dinsdag t/m zaterdag:

Lunch: 11.30 - 14.30 uur.

Diner: 17.00 - 21.00 uur.


Zondag: 11.30 - 21.00 uur.

Geopend op feestdagen.

Zuiddijkstraat 4

4524 AR Sluis

Telefoon +31 (0)117 42 15 90

Email: welkom@elia-sluis.nl